Over Fonkelveer

Mijn verhaal ?

Ik ben graag mezelf, er zijn anderen genoeg..

Dit is een quote/poster die tijdens mijn tienerjaren op mijn kamer hing (en nog steeds hangt want de tijd is daar zo vertrouwd blijven stilstaan).

Ik heb mij namelijk altijd een beetje anders gevoeld dan de anderen. Dat was zelfs de ‘running joke’ tussen mij en mijn zus waar wij net de ‘enige normalen’ waren en de rest soms zo vreemd kon reageren. Maar gaande weg draaide de wereld zich om en begon mijn perfectionistisch kantje zich op veel teveel domeinen te nestelen om te voldoen aan dé verwachtingen. Ik kwam vast te zitten, als in een grot, tot ik botste tegen die spreekwoordelijke muur, die zo enorm in de weg stond en mij verplichtte een andere richting uit te gaan.

Daar, onderaan bij die muur, ligt de kiem van Fonkelveer.

Waarmee wil ik jou helpen ?

Ik wil samen met jou op zoek gaan naar jouw talenten, wat jou energie geeft en hoe jij kleur in jouw leven kan brengen. We leven in een wereld waar veranderingen op een hoog tempo plaatsvinden en waar een gezonde dosis zelfkennis steeds belangrijker is om je weg te vinden in deze chaos. Als erkend KernTalentanalist (met bijkomende masterclasses in bijvoorbeeld leiderschap, coaching, kerncompetenties, perfectionisme,.. via CoreTalents) kan ik jou een kader bieden om naar jezelf te kijken en beslissingen in de toekomst gerichter te nemen. Rond deze KernTalenten wil ik graag een laag van creativiteit, energie en persoonlijk leiderschap gaan uitbouwen waarmee ik jou voor, tijdens of na de analyse wil inspireren. Die inspiratie is op basis van wat ik zelf voel, denk, lees, hoor en dat groeit dus steeds. Ik noem mezelf geen coach, geen expert, geen goeroe,.. maar een generalist of beelddenker die jou in beweging wil brengen binnen jouw persoonlijke of professionele ontdekkingsreis. In de toekomst hoop ik jullie als deel van Fonkelveer ook samen te brengen (live of digitaal) om van elkaar te leren, elkaar te helpen omdat ik geloof in de kracht van mensen die met elkaar verbinden.

Oh en wie ben ik ?

Mijn naam is Annelies Smetryns. Ik ben getrouwd met een schat van een man en ik heb hier ook twee kleine zoontjes rondlopen.  Naast Fonkelveer heb ik meer dan 10 jaar ervaring binnen IT-consultancy en de laatste jaren is dat  ook meer het menselijke spoor van agile, change management en coaching. Ik geniet ervan om nieuwe dingen te leren en te ontdekken en mijn nachttafeltje ligt altijd vol met een stapel boeken of dromen die ik wil waarmaken.

Vanwaar de naam Fonkelveer ?

Bij de start van Fonkelveer had ik een feniks in gedachten en dat symboliseerde mijn zoektocht naar mezelf en wat ik wil bereiken in het leven. Je kent het fabeldier misschien van Harry Potter, van een exotische legende of gewoon van het logo van Grimbergen bier.  In elk geval voor mij is het de metafoor van wedergeboorte en de eeuwige zoektocht waar ik aan begonnen ben en die ook nooit meer zal stoppen.

Oh ja de link tussen feniks en Fonkelveer ? Een Feniks heeft veren en wat is er mooier dan fonkelende ogen van energie… dus ‘Fonkelveer.’.. logisch toch ?!

Wil je meer weten, dan vertel ik je dat graag bij een tasje thee 🙂

Groetjes,

Annelies