LSP Historiek

Lego Serious Play

Van spelen met legoblokken tot strategische doorbraken: De Reis van LEGO® SERIOUS PLAY®

In de schaduw van de traditionele speelgoedwereld, waar LEGO al meer dan twee decennia een bekende naam was, begon de opkomst van videogames in de vroege jaren ’90 het landschap te veranderen. Kinderen speelden anders, en LEGO voelde de noodzaak om te innoveren, niet alleen in speelgoed maar ook in de manier waarop het bedrijf naar strategische ontwikkeling keek. Kjeld Kirk Kristiansen, de toenmalige eigenaar en CEO van LEGO, stond voor een uitdaging: de creatieve en verbeeldingsrijke essentie van LEGO was niet terug te zien in de strategische planningsprocessen van het bedrijf.

Lees verder

LSP – Spelen voor succes

Lego Serious Play

Ontdek de kracht van Lego® Serious Play®: Spelen voor Succes

Als je denkt aan LEGO, komen er misschien jeugdherinneringen bovendrijven aan het bouwen van indrukwekkende kastelen, ruimteschepen of zelfs fantasierijke werelden. Maar wist je dat LEGO ook een serieuze rol kan spelen in de wereld van persoonlijke ontwikkeling, teamvorming, organisatieverandering en zelfs strategie- & visieontwikkelingWelkom in de fascinerende wereld van Lego Serious Play!

Lees verder

Lego Serious Play

Lego Serious Play

Wat is Lego® Serious Play®?

Lego® Serious Play® (LSP) is een inspirerende en impactvolle methodiek voor strategie- en visieontwikkeling, teamvorming, organisatieverandering en persoonlijke ontwikkeling.

Door gebruik te maken van legoblokken als metaforen stelt LSP individuen en teams in staat om hun ideeën vorm te geven waardoor complexe ideeën en vraagstukken tastbaar en bespreekbaar worden. Deze methode is zo verschillend omdat het niet alleen een beroep doet op het analytische en rationele brein, maar ook op het creatieve en intuïtieve vermogen van de deelnemers.

Lees verder

Book review – The Slight Edge – Jeff Olson

Blog Banner for Website Content

“The Slight Edge” van Jeff Olson is een boek dat benadrukt hoe kleine, dagelijkse acties en keuzes in de loop van de tijd een groot verschil kunnen maken in je succes en welzijn. Het legt de nadruk op het consistent toepassen van positieve gewoonten en het vermijden van negatieve gewoonten om langdurige verbeteringen in je leven te realiseren.

Ik heb het boek nu voor de tweede keer gelezen en bewust opgezocht omdat het een boek is dat hoop en rust geeft. Rust, door de boodschap dat kleine stappen voldoende zijn om uiteindelijk toch grote resultaten te halen. En hoop, dat ik persoonlijk dan toch, met wat ik doe en onderneem een verschil kan maken voor de wereld en de mensen rondom mij.

3.5/5
Lees verder

Hoe we onszelf soms tegenhouden

Momenteel zijn we in de boekenclub het boek ‘Designing Your Life’ van Bill Burnett en Dave Evans aan het lezen en daar worden enkele belemmerende gedachten aangehaald die ik soms ook tegenkom in de loopbaanbegeleidingen (en bij mezelf – oeps).

Wat houden we onszelf soms toch zo tegen!

Die belemmerende gedachten zijn die hinderlijke ideeën of innerlijke logica die ons tegenhouden en vastzetten. Vaak omschreven als onze innerlijke criticus die ons tegen onszelf wil beschermen om niet te falen of gekwetst te worden. Heel nobel maar soms is het toch beter om ervoor te gaan en te kijken wat het geeft.

Dit zijn enkele interessante uit het lijstje:

Belemmerende gedachte: De studie die je gedaan hebt bepaalt jouw verdere carrière.

“Hoe we onszelf soms tegenhouden” verder lezen