fbpx
Blog - KernTalenten

Ik ben KernTalentanalist geworden omdat ik jaren geleden bij Danielle een analyse heb laten doen en daar mijn houvast in gevonden heb. Ik wou en zou meer weten over de methodiek.

Ik werkte toen al 10 jaar binnen de context van SAP HR implementaties en ik wou verandering. Het was heel duidelijk wat ik niet meer wou doen, maar een absoluut raadsel wat ik dan wel wou doen. En in die zoektocht gaven de KernTalenten mij het inzicht om de dingen te kunnen benoemen en een kader om stap voor stap te bepalen wat wel of niet bij mij paste.

Maar wat maakt de KernTalenten dan voor mij de juiste fit?

Neutraal

Ik omschrijf de KernTalenten vaak als een neutrale methodiek. Doordat de basis ligt bij wat je als kind tussen 4-12 jaar graag deed, is die basis ook zeer onschuldig. Je knutselde met pareltjes of je maakte graag een kamp onder tafel. Je bouwde graag met lego en ging graag naar de chiro. Allemaal activiteiten die op zich niet veel zeggen en waar ook geen waardeoordeel aan vasthangt. Je deed dat gewoon graag als kind.

Ik had het gevoel dat mijn perceptie over mezelf (en de gewoontes die ik de 10 jaar daarvoor had opgebouw) hier geen invloed op hadden, en dat ik de resultaten niet kon beïnvloeden met hoe ik zou willen zijn. Een KernTalentanalyse is gewoon gebaseerd op wat ik als kind graag deed en dat gaf op de een of andere manier net meer vertrouwen in de resultaten.

Inzichten

De KernTalenten geven weer waar jij als persoon energie van krijgt maar tegelijkertijd ook waar waar je net geen energie van krijgt.

Aan de hand van 23 KernTalenten krijg je een kader om naar jezelf te kijken, om jezelf te observeren en beslissingen te nemen naar de toekomst toe. Geen vakjes waarin we iemand vastpinnen maar een unieke samenstelling van 23 KernTalenten die enkel jou omschrijven. We kijken naar jouw voorkeuren inzake creativiteit, teamplay, naar buiten treden, kennisverwerving, rationaliteit, flexilibiliteit,.. en combineren die voor jou op maat. Hierdoor krijg je zicht op wat jou energie geeft en minstens even belangrijk kan je dat ook gaan benoemen. Dat waar je ‘s morgens met goesting aan wil beginnen.

Het vergt wat tijd en oefening maar hoe meer je de KernTalenten toepast op je dagelijks leven, hoe meer inzichten je eruit haalt voor toekomstige beslissingen.

Fun

Voor heel veel mensen is de kindertijd een hele fijne tijd geweest. En teruggaan naar wat ze graag deden is pure nostalgie en maakt het gesprek een beetje magisch.

Vaak zeggen mensen op voorhand ‘ik weet echt niet veel meer van mijn kindertijd’ maar eens ze de online vragenlijst invullen of we in het gesprek zitten al die herinneringen weer naar boven. Een tijd waar gewoon spelen nog de overhand nam in het leven, en alles nog mogelijk was.

Hier vind je meer info over de KernTalentanalyse of Loopbaanbegeleiding.