fbpx

Jobcrafting

Frustratie

Heb jij soms ook van die momenten waarop je denkt: Is dit het nu?

Voel je je onzichtbaar op het werk? 
Heb je het gevoel dat je meer zou kunnen bijdragen dan je nu de kans krijgt? 
Ben je gefrustreerd omdat je niet weet waarom bepaalde beslissingen genomen worden en je gewoon niet betrokken wordt?
Wil je meer zeggenschap en impact op je werk?
Voel je je niet gewaardeerd op je werk?

Weet je niet meer welke richting je uit wil met je carrière?

Onze job verwacht veel van ons. Het ene moment gaat het goed maar niet veel later andere loop je gefrustreerd rond. We spenderen een groot deel van onze tijd op het werk, dus is het belangrijk dat we daar ook voldoening uit halen.

Je wil jezelf kunnen zijn. Je wil je talenten of potentieel kunnen benutten om de organisatie te helpen. Je wil betrokken worden of minstens beter begrijpen waarom de beslissingen genomen worden zoals ze zijn.

Herken je dit? 

Deze frustraties kunnen leiden tot een gebrek aan voldoening, verminderde motivatie en zelfs burn-out. Maar wat als dit niet zo hoeft te zijn? Wat als je zelf de regie kon nemen over je werk en je rol binnen de organisatie? 

Ik help je graag om meer voldoening te halen uit je job.
Ik help je graag om met energie thuis te komen 's avonds.
Ik help je graag te bekijken wat je wel kan doen (of niet) binnen de huidige context.

Waarmee kan ik je helpen?

Jobcrafting

Kneed je eigen job zodat je er meer voldoening uit haalt.

Jobcrafting stelt je in staat om je eigen rol te kneden, zodat deze aansluit bij wie je bent en wat je wilt bereiken.

Of je nu meer uit je werk wil halen of een ambitieuze intrapreneur bent die hogerop wil geraken?

Jobcrafting neemt je job onder de loop om de identificeren wat bij je past, wat niet en geeft je de woorden om dit te communiceren aan je leidinggevenden om daar rekening mee te houden.

Jobcrafting geeft je de tools om je betrokkenheid, voldoening en impact te vergroten. Ja, zelfs als je baas nu niet wil luisteren..

Laten we samen ontdekken hoe jobcrafting jouw professionele leven kan transformeren.

Lees verder om te zien hoe dit voor jou ook zo kan zijn.

KernTalentanalyse

Benoem jouw unieke talenten! Bewust weten waar je energie uit haalt, wat je talenten zijn is de basis van jobcrafting om de job op jouw maat te brengen.

Vind je dat moeilijk? Dan is een kerntalentanalyse is een waardevolle aanvulling op jobcrafting. Je komt te weten wat jou energie geeft en wat niet. Je ontdekt in welke omgeving je het best past en hoe je het liefst samenwerkt met anderen. Je leert verwoorden wat je wil.

Gerichte loopbaankeuzes: Door te begrijpen welke talenten bij je passen, kun je gerichter streven naar rollen en verantwoordelijkheden die aansluiten bij je natuurlijke aanleg en meer voldoening geven.

Lees verder om meer te weten te komen hoe een KernTalentanalyse in zijn werk gaat.

 

Next level impact in je organisatie

Ben je ambitieus en wil je meer dan enkel je job kneden. Wil je het verschil maken binnen of buiten jouw  organisatie. Maar heb je nood aan handvaten om meer impact te hebben, om je netwerk in kaart te brengen, tips om een pitch in elkaar te zetten?

Dit staat op de planning voor 2025.. 

Wil je zeker zijn dat de topics waar jij nood aan hebt opgenomen worden?  ➜ Laat het mij weten via annelies@fonkelveer.be

Under construction.

Meer over jobcraften?

Op maandag 24 juni start ik met een jobcrafting e-mailreeks die jou gedurende 3 weken dagelijks een reminder stuurt om uiteindelijk meer voldoening uit je job te halen. Elke dag bekijken we een nieuwe element en hoe je daarmee kan bouwen naar meer werkplezier. 

In week 1 gaan we in op de fundamenten van jobcrafting: wat het is, waarom het belangrijk is en we exploreren de huidige situatie vanuit verschillende perspectieven. In week 2 gaan we dieper in op specifieke technieken die je kunt toepassen. Week 3 richt zich op het duurzaam maken van je jobcrafting inspanningen, zodat je blijvende resultaten kunt behalen.

Gedurende 3 weken (dus 21 dagen lang) krijg je van ons elke dag om 6u een nieuwe jobcrafting mail in je inbox. .

Wil je naast de dagelijkse mails ook graag nog individuele begeleiding dan kan je kiezen voor de VIP-editie. Hier plannen we een online moment van 45min waarin ik jou mee begeleid in het jobcrafting proces. 

Je stuurt op voorhand alle info door en dan zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk vragen beantwoorden.

Gebruik de magie van de legoblokken om eens alles op een rijtje te zetten. In beeld te brengen welke taken je energie geven en welke niet. Waar je mandaat hebt om veranderingen te doen. Wat de acties zijn die je morgen al kan toepassen om meer voldoening uit je job te halen.

En dit zonder dat je van job of werk hoeft te veranderen.

Inschrijven kan binnenkort via Eventbrite. Volg daar Fonkelveer en dan zie je de data als eerste. Of schrijf je in voor de Fonkelreflecties nieuwsbrief, daar zal het ook in staan.

In deze online training leer je:

 

Ongoing – Deze online training ben ik nu aan het afwerken/uittesten as we speak, dus heb je onderwerpen die je er graag in wil zien, stuur je suggestie in naar annelies@fonkelveer.be

Waarom Fonkelveer?

Door mijn eigen ervaringen en mijn achtergrond in IT, HR, loopbaanbegeleiding, life design, weet ik hoe belangrijk het is om een job te doen waar je jezelf kan zijn en waar je voldoende ervaring uit haalt. 

Tegelijkertijd heb ik aan de andere kant gestaan en ervaren dat het bij de ondernemende medewerkers die goed weten wat ze willen, dat durven communiceren gemakkelijker was om te oriënteren, om hen net die projecten te geven die hen energie gaven.. 

Je hebt zelf heel veel tools in handen om je toekomst te kneden.

 

Disclaimer

En hoezeer ik er van overtuigd ben dat je enorm veel zelf in de hand hebt, wil ik er tegelijk ook bij zeggen dat dit niet altijd het geval is in alle teams en organisaties. 

Het voordeel van eerst alle opties te proberen is dat je met een gerust hart kan zeggen dat je alles gedaan hebt wat je kon doen, alvorens je op zoek gaat naar een job in een andere organisatie. 

Daarom wil ik graag ook een vervolg e-learning samenstellen waar we richten op meer impact (breder dan enkel je job) binnen een bedrijf/organisatie. Maar eerst Jobcrafting tiptop inorde zetten 😉