fbpx

Kerntalenten, wat zijn dat eigenlijk?

Kerntalenten geven weer waar jij jouw energie uit haalt (of net niet). Ze zeggen iets over jouw aard, potentieel en intrinsieke motivatie. Ze helpen in kaart te brengen welke taken, activiteiten of omstandigheden bij jou passen en welke niet.

KernTalenten als methodiek

Een kerntalentanalyse zal op basis van het speelgoed/de activiteiten, die jij als kind (tss 4-12 jaar) graag deed, gaan kijken naar wie jij als persoon bent. We hebben het dan over jouw jouw aard, jouw potentieel en jouw intrinsieke motivatie. Met andere woorden, het geeft dus aan wat jou energie geeft (en wat niet)

Kinderen kiezen namelijk van nature die activiteiten die ze graag doen en hen energie geven. Of dat zijn in elk geval de activiteiten die ze leuk vonden.  Deze methodiek is ontsproten uit het hoofd van Danielle Krekels (CoreTalents) op basis van meer dan 30 jaar ervaring en evolueert nog steeds verder. Het is, in mijn ogen, een van de meest neutrale manieren om meer over jezelf te achterhalen, of bijvoorbeeld te bevestigen wat je al ergens onbewust weet maar nog niet kon benoemen.

Kerntalenten
Voorbeeld van een Kerntalentenconstelatie

Wat neem je uit zo’n KernTalentenanalyse mee ?

Er zijn geen hokjes, geen vakjes – enkel jouw unieke combinatie van 23 KernTalenten (over creativiteit, structuur, competitie, empathie, teamplay,..) die elkaar constant gaan beïnvloeden. Elke KernTalentenanalyse is volledig op maat, want niemand heeft dezelfde samenstelling, en dus werken de kerntalenten ook steeds anders op elkaar in. De methode geeft jouw sterkten weer vanuit het standpunt van jouw potentieel – los van de vaardigheden die je al opgebouwd hebt in het verleden. De bedoeling is om deze sterke KernTalenten zo te organiseren dat ze de bouwstenen worden van jouw dagdagelijks leven.

Anderzijds krijg je ook inzicht in jouw kleine KernTalenten, dat zijn activiteiten die een energielek zijn en (al dan niet bewust/onbewust) veel van jou vragen. Soms heb je al een routine of sterke vaardigheden opgebouwd zodat je dit niet meer ziet, en dan is het belangrijk om je oog daarop te vestigen om zo te gaan ‘voelen’ dat deze activiteiten misschien wel goede resultaten geven, maar jou wel energie kosten op het einde van de dag.

Voor wie ?

Voor iedereen die vast zit en niet (meer) goed weet welke richting ze uit kunnen, voor diegene die graag een kader heeft waarin je jezelf kan gaan analyseren, ontplooien en groeien. Voor iedereen die zijn huidige job wil gaan jobcraften om er nog meer voldoening uit te halen. Voor iedereen die zijn/haar zelfkennis wil vergroten, voor iedereen die met goesting van het leven wil genieten, voor iedereen die wil weten welke job/promotie hij/zij best zou aannemen,..

Hoe gaan we concreet te werk?

Praktisch doorlopen we steeds 4 stappen:

We voorzien in totaal 2 sessies van in totaal ongeveer 4 uur.

In de eerste sessie van 2 uur gaan we direct naar de kern. De vragenlijst die je op voorhand ingevuld hebt overlopen we samen en direct aansluitend krijg je de resultaten te horen nl. jouw unieke kerntalenten. Deze sessie kan zowel via videocall als in persoon doorgaan, naargelang jouw voorkeur.

Tussen de twee sessie door stuur ik jou een kerntalentenverslag door. In dit verslag staan al jouw sterke en kleine kerntalenten omschreven, de connecties tussen elkaar en de aandachtspunten die daarbij van toepassing zijn.

In de tweede sessie, die ongeveer 1,5 tot 2 uur duurt, gaan we aan de hand van jouw huidige job en die uit het verleden deze kerntalenten concreet maken. Op die manier zorgen we ervoor dat je zelf toekomstige beslissingen kan nemen op basis van jouw constellatie. Deze sessie gaat door via videocall.

Waarom voor mij kiezen?

Jaren geleden had ik zelf nood aan deze kerntalenten. Als een manier om terug te definiëren of bevestigen waar ik energie van kreeg, wat bij mij paste en in welke richting ik verder moest. 

Tijdens deze sessies sta jij centraal en maken we het praktisch. Ik voorzie steeds een tweede sessie waarin ik je leer de kerntalenten te interpreteren zodat je er ook effectief iets mee bent en beslissingen mee kan nemen.

Dit zeggen ze over de kerntalentanalyse bij Fonkelveer:

"Je leert jezelf beter kennen adhv de kerntalenten. Hiermee kan je aan de slag om je hoge kerntalenten terug te vinden in een nieuwe job. Als je hoge kerntalenten meer voorkomen in je job, kan je uit je job ook meer energie uithalen. Annelies is een spontane madam, die je vlot door het traject loodst en met veel enthousiasme."
Elke
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
"Ik wou je graag even laten weten dat ik uiteindelijk gegaan ben voor een nieuwe job. En het was meteen raak! 15 april is mijn laatste werkdag bij mijn huidige werkgever en daarna begint weer een nieuw hoofdstuk, joepie! Jouw begeleiding en goede tips hebben me veel geholpen bij de gesprekken."
Nathalie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
"Even in het kort wil je ook laten weten dat ik van job veranderd ben en dat ik dankzij het traject bij jou een hele andere richting heb durven inslaan. Daarom: bedankt!"
Petra
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
"Ik wil je bedanken voor de fijne samenwerking. Je bent een fijne coach en ik voelde de click meteen bij het eerste contact. De kerntalenten analyse gaf me een confirmatie en een boost om verder te werken aan het vinden van een gepaste job. Ik heb nu de energie gevonden om verder te gaan. Dank je"
Nadia
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
"Ik heb binnen het loopbaantraject het meeste gehad aan het toepassen van de kerntalenten op vorige en huidige jobs. Dit gaf me een duidelijk beeld over hoe de kerntalenten geïnterpreteerd moeten worden en hoe ik dit ook in de toekomst zelf kan toepassen."
Kirsten
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️