Over Fonkelveer

Mijn verhaal ?

Ik ben graag mezelf, er zijn anderen genoeg..

Dit is een quote/poster die tijdens mijn tienerjaren op mijn kamer hing (en nog steeds hangt want de tijd is daar zo vertrouwd blijven stilstaan).

Ik heb mij namelijk altijd een beetje anders gevoeld dan de anderen. Dat was zelfs de ‘running joke’ tussen mij en mijn zus waar wij net de ‘enige normalen’ waren en de rest soms zo vreemd kon reageren. Maar gaande weg draaide de wereld zich om en begon ik me aan te passen aan de anderen, aan de verwachtingen, aan de wereld. Een mooi dosis ambitie, perfectionisme en een enorm slaaptekort bij onze eerste zoon maakte dat ik botste tegen die spreekwoordelijke muur, die zo enorm in de weg stond en mij verplichtte een andere richting te zoeken.

Daar, onderaan bij die muur, ligt de kiem van Fonkelveer. Een zoektocht naar mezelf waarin ik de wondere wereld van creativiteit, (persoonlijk) leiderschap en de kracht van kleine stappen ontdekte.

Waarom Fonkelveer?

Als ik rondom mij kijk dan zie ik een enorme hoeveelheid potentieel die niet tot uiting komt. Collega’s waarvan de bazen niet eens beseffen wat ze in hun mars hebben, vrienden of kennissen die in een gouden kooi vastzitten en de werkdagen gewoon uitzitten. En als ik naar mezelf kijk, een opleiding waar (in elk geval vroeger) we grotendeels kennis moesten reproduceren in plaats van de skills aanleren om de realiteit die op ons afkomt te trotseren. 

We leven in een wereld waar veranderingen op een hoog tempo plaatsvinden, de ratrace echt bestaat en je ineens 10 jaar verder kan zijn zonder dat je het doorhebt. En dat is zonde. 

Noem mij naïef maar ik geloof in de synergie van mensen die echt samenwerken. Ik droom van een wereld waar iedereen in z’n kracht staat en met goesting en vol kleur leeft en daardoor een verschil kan maken, op hun manier.

Vandaar Fonkelveer als platform om aan die droom mijn steentje aan bij te dragen. Ooit gestart met een basis van KernTalenten, loopbaanbegeleidingen, de boekenclub en lifedesign. En nu mooi geëvolueerd naar een voltijdse zelfstandige context rond Employee Centricity en LEGO Serious Play als tool daarvoor. 

Ik ben geen coach, geen expert, geen mentor,.. maar vooral een facilitator met een rugzak vol kennis. Een klankbord, een beelddenker die jou in beweging wil brengen binnen jouw persoonlijke en professionele ontdekkingsreis of die van jouw organisatie. Een cultuur architect die wil aantonen dat Employee Centricity noodzakelijk is.

Oh en wie ben ik ?

Mijn naam is Annelies Smetryns. Ik ben getrouwd met een schat van een man en mama van twee schitterend jongens. Naast Fonkelveer heb ik een achtergrond van een +15 jaar binnen IT en nadien steeds meer mensgedreven rollen: Community manager bij Tobania Business, Community bouwer bij  ETION,  HR director bij Bravehub. En in de toekomst in freelance rollen waarin dat mensgericht ondernemen, HR, community, Employee centricity, change management, leiderschap,  creativiteit en innovatie samenkomen.

Ik geniet ervan om nieuwe dingen te leren en te ontdekken en mijn nachttafeltje ligt altijd vol met een stapel boeken of dromen die ik wil waarmaken. ‘Be a voice, not an echo‘ is de lijfspreuk die ik graag meegeef en elke dag steeds meer hoop waar te maken.

Vanwaar de naam Fonkelveer ?

Bij de start van Fonkelveer had ik een feniks in gedachten en dat symboliseerde mijn zoektocht naar de opties in mezelf en wat ik uiteindelijk wil bereiken in het leven. Je kent het fabeldier misschien van Harry Potter, van een exotische legende of gewoon van het logo van Grimbergen bier.  In elk geval voor mij is het de metafoor van het in vraag durven stellen en de eeuwige zoektocht waar ik aan begonnen ben en die ook nooit meer zal stoppen.

Oh ja de link tussen feniks en Fonkelveer ? Een Feniks heeft veren en wat is er mooier dan fonkelende ogen van energie… dus ‘Fonkelveer.’.. logisch toch ?!

Wil je meer weten, dan vertel ik je dat heel graag bij een kop thee 🙂

Groetjes,