Mijn verhaal ?

Ik ben graag mezelf, er zijn anderen genoeg..

Dit is een quote/poster die tijdens mijn tienerjaren op mijn kamer hing (en nog steeds hangt want de tijd is daar zo vertrouwd blijven stilstaan).

Ik heb mij namelijk altijd een beetje anders gevoeld dan de anderen. Dat was zelfs de ‘running joke’ tussen mij en mijn zus waar wij net de ‘enige normalen’ waren en de rest soms zo vreemd kon reageren. Maar gaande weg draaide de wereld zich om en begon ik me aan te passen aan de anderen, aan de verwachtingen, aan de wereld. Een mooi dosis ambitie, perfectionisme en een enorm slaaptekort bij onze eerste zoon maakte dat ik botste tegen die spreekwoordelijke muur, die zo enorm in de weg stond en mij verplichtte een andere richting uit te gaan.

Daar, onderaan bij die muur, ligt de kiem van Fonkelveer. Een zoektocht naar mezelf waarin ik de wondere wereld van creativiteit, (persoonlijk) leiderschap en de kracht van kleine stappen ontdekte.

 

Waarom Fonkelveer?

Als ik rondom mij kijk dan zie ik een enorme hoeveelheid potentieel die niet benut wordt. Collega’s waarvan de bazen niet eens beseffen wat ze in hun mars hebben omdat het er niet uitkomt. Vrienden en kennissen die in een gouden kooi vastzitten en de werkdagen uitzitten. En als ik naar mezelf kijk, een onderwijs waar (in elk geval vroeger) we grotendeels moesten reproduceren in plaats van onszelf ontwikkelen in de beste versie van onszelf.

We leven in een wereld waar veranderingen op een hoog tempo plaatsvinden, de ratrace echt bestaat en je ineens 10 jaar verder kan zijn zonder dat je het doorhebt. En dat is zonde.

Want ik geloof in dat potentieel. Ik geloof in de kracht van mensen die samenwerken. Ik droom van een wereld waar iedereen met goesting en vol kleur leeft.

Vandaar Fonkelveer als platform om aan die droom mijn steentje aan bij te dragen. Om dat wat we wel in de hand hebben, nl. onszelf, zo goed mogelijk in kaart te brengen en het stuur zoveel mogelijk in handen te nemen.

Via KernTalenten, LEGO® SERIOUS PLAY® of andere concrete tools en steeds op een kleurijke, energieke manier, want het is ook de weg naar ons doel die er toe doet!

Ik noem mezelf geen coach, geen expert, geen goeroe,.. maar een klankbord, een beelddenker die jou in beweging wil brengen binnen jouw persoonlijke of professionele ontdekkingsreis.

Oh en wie ben ik ?

Mijn naam is Annelies Smetryns. Ik ben getrouwd met een schat van een man en mama van twee schitterend jongens. Naast Fonkelveer heb ik een achtergrond van meer dan 10 jaar binnen IT als project manager of change manager. En de laatste jaren ga ik voor de breedte met steeds meer aandacht voor het menselijke aspect in de overtuiging dat we samen veel meer kunnen bereiken dan alleen. Ik geniet ervan om nieuwe dingen te leren en te ontdekken en mijn nachttafeltje ligt altijd vol met een stapel boeken of dromen die ik wil waarmaken.

Vanwaar de naam Fonkelveer ?

Bij de start van Fonkelveer had ik een feniks in gedachten en dat symboliseerde mijn zoektocht naar mezelf en wat ik wil bereiken in het leven. Je kent het fabeldier misschien van Harry Potter, van een exotische legende of gewoon van het logo van Grimbergen bier.  In elk geval voor mij is het de metafoor van wedergeboorte en de eeuwige zoektocht waar ik aan begonnen ben en die ook nooit meer zal stoppen.

Oh ja de link tussen feniks en Fonkelveer ? Een Feniks heeft veren en wat is er mooier dan fonkelende ogen van energie… dus ‘Fonkelveer.’.. logisch toch ?!

Wil je meer weten, dan vertel ik je dat graag bij een tasje thee 🙂

Groetjes,