fbpx

LEGO®️ SERIOUS PLAY®️ is een methodiek waarbij de deelnemers, via een begeleid proces van creatief, communicatief en probleem oplossend denken, tot het antwoord komen op een vooropgestelde businessvraag. En dit allemaal aan de hand van legoblokken. #PlayWithAPurpose

Lego Serious Play workshops Fonkelveer

Deze methodiek is ontstaan binnen de LEGO Groep eind jaren ‘90 als een antwoord op een veranderende wereld & dalende omzetcijfers om zelf opnieuw innovatievere strategieën op te stellen. De methodiek is doorheen de jaren opgebouwd uit onderzoek rond constructionisme, flow, aandacht, geheugen, leren, spelen en denken met je handen. 

Het is een immens krachtige tool die het ontastbare tastbaar maakt en het onzichtbare of abstracte zichtbaar maakt en daardoor inzichten geeft in het systeem, die je anders niet bereikt. 

Bovendien, vanuit het geloof dat iedereen een bijdrage kan bieden, zorgt deze methodiek ervoor dat iedereen actief deelneemt, iedereen zijn of haar perspectief op de vraag kan delen en betrokken is bij het eindresultaat. 

Kenmerken van LEGO Serious Play (LSP):

De LEGO®️ SERIOUS PLAY®️ methodiek bestaat uit 7 modules (applicatietechnieken) die ingezet kunnen worden om een vooropgesteld doel te bereiken in de opbouw van de workshop. Dit betekent dat LSP ingezet kan worden voor een breed gamma aan vragen en dit op drie niveaus: organisatie, team en individueel.

Dit zijn enkele voorbeelden waarvoor je bij Fonkelveer terecht kan:

Team

Organisatie

Of je nu de productiviteit van jouw team wil verhogen, de cohesie binnen je organisatie wilt versterken of een HR-strategie wil uitdenken.  Voor heel veel situaties kan een LEGO Serious Play workshop de sleutel zijn om daar te geraken.

Je denkt eraan om een LSP-workshop te  plannen in jouw team of organisatie? Lees verder, vul daar het aanvraagformulier in of stuur jouw vraag naar annelies@fonkelveer.be, en dan verkennen we samen of Lego Serious Play een antwoord kan bieden op jouw vraag.

Ervaar het eerst zelf: Wil je de kracht van LEGO Serious Play zelf ervaren? Sluit je aan bij een van onze aankomende Goalsetting workshops. Ontdek de details en reserveer je plek via Eventbrite.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over LEGO Serious Play en hoe het jou kan helpen? 

Sfeerbeelden van LSP-workshops:

Waarom facilitatie via Fonkelveer?

Gecertificeerde expertise: Annelies, als gecertificeerde facilitator door de Association of Master Trainers, opgericht door Robert Rasmussen en Per Kristianssen – pioniers achter de LSP methode – bevestigt een diepgaande kennis direct van de bron. Deze achtergrond, gecombineerd met +15 jaar ervaring in IT en HR, geeft een uniek inzicht in de uitdagingen van medewerkersbetrokkenheid en besluitvorming binnen bedrijven, en hoe LSP hiervoor een oplossing kan bieden.

Inclusieve benadering: Elke stem telt bij Fonkelveer. Onze workshops bieden een veilige ruimte waar iedereen welkom is, alle perspectieven een plaats krijgen en iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt. Dit leidt tot gesprekken met verrijkte inzichten en uiteindelijk een sterkere teamdynamiek.

Zorgvuldig ontwerp: Details maken het verschil. Van de voorbereiding tot de uitvoering, we werken nauw samen met jou om workshops op maat te creëren die jouw doelen niet alleen bereiken, maar waar mogelijk overtreffen.

Meer dan een methodiek: Wij zijn overtuigd dat LEGO Serious Play een unieke methodiek is die daadwerkelijk ieders stem versterkt, actieve betrokkenheid stimuleert, een cultuur van actief luisteren cultiveert én tegelijkertijd antwoorden op complexe vragen kan bieden.

Annelies Smetryns | Workshop facilitatie Fonkelveer

Testimonials

De LSP sessie (Goalsetting workshop) met Annelies was een heel fijne ervaring die ondanks mijn initiële twijfel tegenover het gebruik van legoblokjes (ik ben geen legofan) mijn verwachtingen overtrof. Je wordt op een aangename manier door een reeks vragen geleid, waarbij je snel verbanden en associaties kunt leggen met zowel je professionele als persoonlijke leven met behulp van de lego bouwstenen. Het was een boeiende en soms uitdagende confrontatie met mijn doelen en obstakels, maar ik beveel het zeker aan!
Lego lady
Sarah
Januari 2024
Annelies leidt je naar verdere uitwerking van wat in het hoofd zit door alle drempels weg te nemen met een natuurlijke flair. Je wordt aangezet tot concreet 'doen' waardoor het wel in het hoofd blijft hangen. De interactie met de groep gebeurt op een natuurlijke manier. (Goalsetting workshop)
Lego gentlemen
Ronald
Januari 2024
Annelies brengt je door haar aanpak en vraagstelling meteen in de juiste sfeer. Het creëren van een betekenisvol beeld met vormen en/of kleuren gaat vlot omdat de workshop goed is opgebouwd: geruststellend en motiverend, stapsgewijs wordt de lat hoger gelegd. Ideaal om intuïtie en denken te visualiseren en helder te communiceren met anderen. Anderen pikken ook makkelijk in in je verhaal omdat ze meer horen > zien dan wat je met woorden zegt. Serieus onder de indruk van het effect dat het op mensen heeft en het blijft playfull. Annelies weet de workshop in goede banen te leiden en het juiste evenwicht te bewaren tussen ‘serious' en ‘play’. Zelf heb je een beeld waar je nadien aan blijft denken of wat je eventueel kan uitbouwen, verder op laten inspireren. (Goalsetting workshop)
Lego Lady
Alexandra
Januari 2024
Heel fijne en fun workshop waarbij de blokjes en de handen ervoor zorgen dat we ons denken vertragen en verder inspireren om meer focus en helderheid te creëren in de te ondernemen stappen. (Goalsetting workshop)
Lego Gentlemen
Thomas
Januari 2024