Loopbaanbegeleiding

LOOPBAANBEGELEIDING

In loopbaanbegeleiding bepalen we welke job jou voldoening en energie geeft. We identificeren welke onderdelen van jouw huidige job goed zitten en welke niet (meer) bij jou passen. Op basis van met jouw sterke talenten (en valkuilen) bepalen we de eerstvolgende stappen van een volgend hoofdstuk in jouw carrière.

Herken je dit?

Je doet deze job nu al een tijd en je je begint af te vragen of dit wel is wat je wil. De ene dag heb je nog een schitterende meeting waarin alles vlot loopt en een dag later loopt alles weer mis en krijg je de zoveelste mail waarvan je tegen het plafond springt. Afspraken worden overruled, beslissingen achter je rug genomen en met de feedback die je geeft wordt niets gedaan. Die beloftes van tijdens de sollicitatiegesprekken beginnen aan te voelen als een leugen, hoewel jij wel je best hebt gedaan om initiatief te nemen om ze waar te maken, ook vaak na de werkuren.

Maar ja, zeker in deze Corona tijden mag je al blij zijn dat je een job hebt. Het voelt alsof je tevreden zou moeten zijn, want het kan nog veel erger. En toch wringt het. Hoe langer hoe meer heb je moeite om jezelf te motiveren en eerlijk gezegd, je bent het eigenlijk soms kotsbeu. Dit is niet het leven dat je in gedachten had. Je dacht een verschil te kunnen maken, deel uit te maken van een geheel, maar dat lijkt hier niet mogelijk te zijn.

Je stelt jezelf de vraag: is het dit? Is dit hoe de rest van mijn leven er gaat uitzien?

Ik snap het. I’ve been there. Je wil niet meer geleefd worden maar je leven zelf in handen nemen en voldoening halen uit jouw job. Je wil opstaan met goesting om eraan te beginnen en echt iets te realiseren in je job. Of kiezen voor een leven vol kleur zoals ik het graag benoem.

Herken je jezelf hierin? En wil je er iets aan doen? Dan kan loopbaanbegeleiding de oplossing zijn.

Ok loopbaanbegeleiding bij Fonkelveer, wat geeft dat?

Samen bekijken we jouw huidige job, de pijnpunten en gaan we aan de hand van een KernTalentanalyse bepalen we jouw sterke KernTalenten die aangeven hoe de ideale job er voor jou uitziet. Samen bekijken we waar jouw grootste nood ligt en overlopen we samen de eerstvolgende stap om daar te geraken.

Op het einde van de loopbaanbegeleiding:

  • Heb je inzicht in jouw huidige job met zowel de pijnpunten als de sterke punten van de job en de organisatie waarin je werkt.
  • Weet je wat jouw sterke talenten zijn die jou voldoening en plezier geven en met welke (eventuele) valkuilen rekening te houden.
  • Heb je een zicht op welke job wel bij jou past (en niet alleen welke job niet bij jou past).
  • Krijg je de tools op maat om de eerstvolgende stap te zetten in jouw carrière.
  • Aan de hand van jouw KernTalenten kan je de functieomschrijvingen in vacatures evalueren en weet je waar je naar moet vragen tijdens sollicitaties om af te toetsen of de job iets voor jou is (zelfs voor jobs buiten jouw domein).

 

Met andere woorden hierna weet je welk type job bij jou past, welke werkomgeving jou energie geeft en dus heb je de informatie die je nodig hebt om de beslissing te nemen: Blijf je (voorlopig) waar je bent, probeer je je huidige job te jobcraften of kies je om zoeken naar een andere job?

Wat de beslissing ook zal worden, je neemt je leven weer zelf in handen en beslist zélf wat je doet.

Werkt dat dan voor iedereen? Zo omschrijven mijn klanten de loopbaanbegeleiding…

“Tijdens mijn online zoektocht naar een loopbaanbegeleider kwam ik bij Annelies van Fonkelveer terecht.  Wat me aansprak en wat de KernTalentenanalyse uniek maakt is dat de analyse niet gebaseerd is op je eigen zelfbeeld.  Mijn ervaring met vorige loopbaanbegeleidingen leerde me dat er vooral wordt verder gebouwd op wat je zelf aanreikt over wat je nu leuk vindt, jouw huidige hobby’s en passies.  Misschien was het beeld dat ik had van mezelf wel helemaal fout? Ik had ook het gevoel dat ik helemaal geen passies had!  Misschien zat er wel een verdoken talent in me waar ik nooit op zou komen omdat ik er me niet van bewust was. 

Ik wilde op zoek gaan naar mijn passies omdat ik niet langer een job wilde doen waar ik toevallig in verzeild was geraakt, maar een job waar ik echt energie van zou krijgen.  Geloof me, ik was niet aan mijn proefstuk toe wat betreft loopbaanbegeleiding en persoonlijkheidsanalyse.  Maar deze keer heb ik echt nieuwe zaken ontdekt die ik helemaal niet in mezelf zag of waarvan ik niet kon geloven dat het een kerntalent van me zou zijn.  Je leert dat wat een vanzelfsprekendheid is voor jezelf, ook een kracht kan zijn waar je mee verder kan. Ook ik heb passies…maar had ze nog niet ontdekt :-)!

Dit was niet mogelijk geweest zonder de zeer uitgebreide en gedetailleerde analyse van Annelies.  Ze neemt haar tijd om alles te doorspreken en legt verbanden die je zelf niet ziet. Je voelt je meteen thuis bij haar omwille van haar open en vriendelijke houding, oordeelt niet en houdt het gesprek luchtig. Zou ik Annelies aanraden aan vrienden en collega’s, wees maar zeker!“
— Nele

“Tijdens de lockdown heb ik deze analyse gedaan. Zo blij ermee! Heb tal van nieuwe inzichten gekregen over waar ik energie van krijg in een job. Ik ben er dan ook nadien mee aan de slag gegaan. Ik heb gericht gesolliciteerd en heb net bericht gekregen dat ik de job heb! Superblij!!

Annelies heeft me echt in die 2 sessies in mijn kracht terug kunnen zetten en kunnen tonen waar ik nood aan heb. Ik had het gevoel dat ze me vrij snel goed kende aan de hand van de ingevulde vragenlijst. Ik kan het iedereen aanbevelen die voor zichzelf wil weten of ze nog op de juiste plaats zitten!”
— Vicky

Hoe verlopen die sessies concreet?

 We voorzien in totaal 4 sessies (combinatie online/offline) waarbij we aan de hand van een werkboek de verschillende aspecten doorlopen en capteren.

In de eerste sessie van ongeveer een uurtje focussen we op jouw persoonlijke loopbaanvraag die de basis zal zijn in dit traject. Deze sessie vindt plaats online.

In de tweede sessie, de langste van allemaal, plannen we de KernTalentanalyse. Hiervoor ontvang je op voorhand een online vragenlijst die we hier overlopen en we eindigen deze sessie met jouw persoonlijke KernTalenten. Na deze (wanneer mogelijk door Corona) live sessie krijg je een verslag toegestuurd waarin al jouw KernTalenten besproken worden.

In de derde sessie van ongeveer 2 uur overlopen we jouw eventuele vragen rond het KernTalentenverslag en gaan we ervoor zorgen dat je jouw KernTalenten zelf kan interpreteren en toepassen voor jouw beslissingen in de toekomst.

Tenslotte in de laatste sessie van ongeveer een uurtje focussen we opnieuw op jouw loopbaanvraag en bekijken we de eerstvolgende stap(pen) om zoveel mogelijk voldoening te halen uit jouw job. Dat kan gaan om het samen overlopen van vacatures, een actieplan op te stellen, jouw CV samen te bekijken of een omschrijving voor LinkedIn te schrijven.

Ok duidelijk, je bent klaar om het heft in eigen handen te nemen.

Kostprijs

Via de loopbaancheques van de VDAB heb je met twee cheques recht op 7u begeleiding voor maar 80 EUR (40 EUR per loopbaancheque).

Heb je de loopbaancheques al eerder gebruikt dan kunnen we de loopbaanbegeleiding inplannen voor 775 EUR. Hiervoor krijg je 7u begeleiding op maat, inclusief een werkboek en een KernTalentenverslag waarmee je levenslang mee aan de slag kan.

Wanneer kunnen we starten?

Vul het formulier in en dan contacteer ik jou om concreet af te spreken. Sessies kunnen doorgaan op een weekavond of overdag op vrijdag.

Weet je het even niet meer?

Wil je nog meer informatie?

Heb je nog vragen? Wil je nog meer informatie? Wil je al eens proeven of het wel zal klikken tussen ons? Dan stuur je me een mailtje via annelies@fonkelveer.be  en leg je even uit hoe de situatie nu is, wat je graag wil bereiken en dan bel ik jou in komende dagen even op en kijken we samen of ik de juiste persoon ben om jou te helpen..

Deze loopbaanbegeleiding gebeurt via gemandateerd Loopbaancentrum Coretalents: www.coretalents.eu

Info loopbaancheques - It Makes Sense