fbpx

Goalsetting workshop met Lego® Serious Play®

Heb je doelen die je wilt bereiken voor het komende jaar? Wil je de transformerende kracht van Lego Serious Play ervaren om die doelen duidelijker te maken en obstakels te overwinnen? Dan is deze LSP workshop precies wat je nodig hebt!

Lego Serious Play is een innovatieve methode die creativiteit, verbeeldingskracht en hands-on leren combineert. Het stelt je in staat om complexe ideeën en doelen te verkennen en te begrijpen door middel van het bouwen van modellen met legoblokken. 

Tijdens deze interactieve workshop van 3 uur nemen we je mee op een boeiende reis. Jij bepaalt zelf het eigen doel dat je wil uitwerken en waarmee je aan de slag gaat. Dat kan een persoonlijk of professioneel doel zijn dat nu speelt en waarbij je in het komende jaar vooruitgang of resultaat in wil bereiken. 

Wat kun je verwachten?

  • Ontdek de magie van Lego Serious Play terwijl je jouw eigen doel letterlijk vormgeeft.
  • Verfijn waar je naartoe wil, begrijp waar je nu staat en identificeer mogelijke obstakels.
  • Bouw niet alleen je doelen, maar ook het vertrouwen in je vermogen om ze te bereiken door de eerste te zetten stap concreet te maken.
  • Leer dat je niet alleen bent in je streven naar succes vanuit de verhalen van de andere deelnemers. En je helpt elkaar een stap verder.

De workshop gaat door regio Zemst/Mechelen. Het enige dat je hoeft mee te brengen, is een eigen doel en een flinke dosis enthousiasme!

Klaar om jouw doel scherper te stellen en mogelijke obstakels te overwinnen met Lego Serious Play? 

Schrijf je in via Eventbrite op de volgende sessie!

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Voor iedereen die van nature wel doelen stelt maar bijvoorbeeld snel afgeleid is, er niet in slaagt om zeverder uit te werken en te verwezenlijken. Iedereen die een duwtje in de rug nodig heeft om dat ene doel concreet te maken en de eerste stappen te bepalen zodat je vertrokken bent.

En voor iedereen die Lego Serious Play wil ervaren, eens van de kracht van de methodiek wil proeven en dit aan de hand van een doel wil doen.

Wat neem je mee naar huis?

Tijdens de workshops bekijken we jouw doel, waar je nu staat en het pad er naartoe. Bij elke stap kan je een foto nemen die jou herrinnert aan de weg om er te geraken.

Maar dat is nog niet alles. Om ervoor te zorgen dat je ook nadien jouw volgende stappen kan uitzetten met legoblokken,  krijg je een  specifiek uitgekozen zakje legoblokken mee naar huis!

Zo ziet zo’n workshop er uit:

Jouw facilitator voor de workshop: Annelies Smetryns

Gecertificeerd facilitator in de Lego Serious Play methodiek door de Association of Master Trainers sinds 2019. Sindsdien bijna jaarlijks aanwezig op de Global meeting in Billund voor extra bijscholingen (Business Model Canvas, Rule Breaking Strategy,…) of knowledge sharing via de community.

Big believer van LSP,  als manier om de unieke stem van iedereen naar boven te brengen, te zorgen voor betrokkenheid binnen beslissingen en de kennis van de hele groep wil benutten.

Lego figurine

Q&A

Voor wie is deze workshop geschikt?

Eigenlijk echt voor iedereen die een doel heeft voor het komende jaar. Dat kan een professioneel doel zijn of een privé doel, beide zijn goed. Het hoeft ook geen groots doel te zijn. Iets dat jij graag wil realiseren of stappen in wil zetten in het komende jaar is voldoende.

Of voor iedereen die de kracht van LEGO Serious Play wil ervaren.

Hoe groot is de groep van deze workshop?

De workshop is bedoeld voor een groep tussen de 5-9 personen. Voldoende om de dynamiek te voelen dat anderen ook (soms gelijkaardige) doelen hebben en tegelijkertijd ook niet teveel zodat iedereen voldoende aandacht krijgt tijdens de workshop om zijn/haar doel scherp te stellen.

Ik ben geen fan van lego of ik heb als kind niet met lego gebouwd, is dat een probleem?

Je hoeft helemaal geen fan te zijn van lego om hieraan deel te nemen! Lego Serious Play gaat niet over het bouwen van mooie constructies maar over het beantwoorden van een vraag met legoblokken en jouw verhaal erbij vertellen. Iedereen kan dit – letterlijk iedereen – don’t worry! 

Waar gaat de workshop door?

In de meeste gevallen gaat de Goalsetting workshops door in de Melkerij in Zemst (bij Mechelen). Je kan er gemakkelijk parkeren (E19 afrit Mechelen zuid) en op wandelafstand bent van het station van Mechelen. Kijk op Eventbrite naar de exacte locatie van de sessie waaraan je wil deelnemen om zeker te zijn.

Kijk welke datum past en schrijf je in voor de volgende sessie..

Dit zeggen deelnemers over de workshop:

Is dit niet wat je zoekt en wil je liever een LSP workshop op maat organiseren van jouw team of organisatie. Lees hier meer.