fbpx

Jobcraften naar meer voldoening in je job met Lego® Serious Play®

 

Lego Serious Play is een innovatieve methode die creativiteit, verbeeldingskracht en hands-on leren combineert. Het stelt je in staat om complexe ideeën en doelen te verkennen en te begrijpen door middel van het bouwen van modellen met legoblokken. 

Tijdens deze interactieve workshop van een dag nemen we in de wereld van je eigen job. We bekijken wat maakt dat je voldoening krijgt uit een job, waar motivatie vandaan komt en bekijken samen wat de stappen zijn die jij zelf kan zetten om dat te verhogen voor je job. 

Wat kun je verwachten?

  • Ontdek de magie van Lego Serious Play terwijl je jouw job onder de loop neemt.
  • Verfijn waar je naartoe wil, begrijp waar je nu staat en identificeer mogelijke obstakels.
  • Bouw niet alleen de inzichten, maar ook het vertrouwen in je vermogen om ze te bereiken door de eerste te zetten stap concreet te maken.
  • Leer dat je niet alleen bent in je streven naar succes vanuit de verhalen van de andere deelnemers. En je helpt elkaar een stap verder.

De workshop gaat door regio Zemst/Mechelen. Het enige dat je hoeft mee te brengen, is een eigen doel en een flinke dosis enthousiasme!

Klaar om jouw te kijken waar je kan jobcraften naar een job die meer voldoening geeft met Lego Serious Play? 

Binnenkort kan je je inschrijven via Eventbrite dus volg ons daar al of schrijf je in voor de Fonkelreflecties nieuwsbrief en dan ben je als eerste op de hoogte van de data!

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Voor iedereen die zich afvraagt of hij/zij niet meer uit hun job kan halen. Iedereen die wil bekijken wat mogelijk is om meer energie te krijgen van hun job. 

En voor iedereen die de magie van Lego Serious Play wil ervaren, eens van de kracht van de methodiek wil proeven en dit aan de hand van hun huidige job wil doen.

Wat neem je mee naar huis?

Tijdens de workshops bekijken we jouw job, hoe die er nu uitziet, waar de mogelijkheden zitten om die aan te passen of te relativeren.

Maar dat is nog niet alles. Om ervoor te zorgen dat je ook nadien jouw volgende stappen kan uitzetten met legoblokken,  krijg je een  specifiek uitgekozen zakje legoblokken mee naar huis!

Zo ziet een LSP-workshop er uit:

Jouw facilitator voor de workshop: Annelies Smetryns

Gecertificeerd facilitator in de Lego Serious Play methodiek door de Association of Master Trainers sinds 2019. Sindsdien bijna jaarlijks aanwezig op de Global meeting in Billund voor extra bijscholingen (Business Model Canvas, Rule Breaking Strategy,…) of knowledge sharing via de community.

Big believer van LSP,  als manier om de unieke stem van iedereen naar boven te brengen, te zorgen voor betrokkenheid binnen beslissingen en de kennis van de hele groep wil benutten.

Lego figurine

Q&A

Voor wie is deze workshop geschikt?

Voor iedereen die zich afvraagt of hij/zij niet meer uit hun job kan halen. Iedereen die wil bekijken wat mogelijk is om meer energie te krijgen van hun job. 

En voor iedereen die de magie van Lego Serious Play wil ervaren, eens van de kracht van de methodiek wil proeven en dit aan de hand van hun huidige job wil doen.

Hoe groot is de groep van deze workshop?

De workshop is bedoeld voor een groep tussen de 6-8 personen. Voldoende om de dynamiek te voelen dat anderen ook (soms gelijkaardige) doelen hebben en tegelijkertijd ook niet teveel zodat iedereen voldoende aandacht krijgt tijdens de workshop om zijn/haar doel scherp te stellen.

Ik ben geen fan van lego of ik heb als kind niet met lego gebouwd, is dat een probleem?

Je hoeft helemaal geen fan te zijn van lego om hieraan deel te nemen! Lego Serious Play gaat niet over het bouwen van mooie constructies maar over het beantwoorden van een vraag met legoblokken en jouw verhaal erbij vertellen. Iedereen kan dit – letterlijk iedereen – don’t worry! 

Waar gaat de workshop door?

In de meeste gevallen gaat de Goalsetting workshops door in de Melkerij in Zemst (bij Mechelen). Je kan er gemakkelijk parkeren (E19 afrit Mechelen zuid) en op wandelafstand bent van het station van Mechelen. Kijk op Eventbrite naar de exacte locatie van de sessie waaraan je wil deelnemen om zeker te zijn.

Kijk welke datum past en schrijf je in voor de volgende sessie..

Dit zeggen deelnemers over de andere LSP-workshops:

Is dit niet wat je zoekt en wil je liever een LSP workshop op maat organiseren van jouw team of organisatie. Lees hier meer.