KernTalentanalyse

Je wil wat meer weten over de KernTalenten? Wat een goed idee..

KernTalenten, wat zijn dat eigenlijk?

KernTalenten geven weer waar jij jouw energie uit haalt (of net niet). Ze zeggen iets over jouw aard, potentieel en intrinsieke motivatie. Ze helpen in kaart te brengen welke taken, activiteiten of omstandigheden bij jou passen en welke niet.

Er zijn geen hokjes, geen vakjes – enkel jouw unieke combinatie van 23 KernTalenten (over creativiteit, structuur, competitie, empathie, teamplay,..) die elkaar constant gaan beïnvloeden. De methode geeft jouw sterkten weer vanuit het standpunt van jouw potentieel – los van de vaardigheden die je al opgebouwd hebt in het verleden.

Anderzijds krijg je ook inzicht in jouw kleine KernTalenten, dat zijn activiteiten die een energielek zijn en (al dan niet bewust/onbewust) veel van jou vragen.

KernTalenten

 

Voorbeeld van een KernTalentenconstellatie

Hoe gaan we concreet te werk?

De KernTalentanalyse gebeurt op basis van wat je graag deed als kind tussen 4-12 jaar en heeft daardoor een stevige basis om op te steunen. Elke KernTalentenanalyse is volledig op maat, want niemand heeft dezelfde samenstelling, en dus werken de KernTalenten ook steeds anders op elkaar in.

Praktisch doorlopen we steeds 4 stappen:

  1. Online vragenlijst invullen
  2. Vragenlijst samen overlopen en mondeling resultaten bespreken
  3. KernTalentenverslag
  4. Diepte-interview om KernTalenten te leren interpreteren

We voorzien in totaal 2 sessies van in totaal 4-5 uur.

In de eerste sessie van 2-3 uur gaan we direct naar de kern.  De vragenlijst die je op voorhand ingevuld hebt overlopen we samen en direct aansluitend krijg je de resultaten te horen nl. jouw unieke KernTalenten. Deze sessie kan zowel via videocall als in persoon doorgaan, naargelang jouw voorkeur.

Tussen de twee sessie door stuur ik jou een uitgebreid handgeschreven verslag door. In dit verslag staan al jouw KernTalenten omschreven, de connecties tussen elkaar en de aandachtspunten die daarbij van toepassing zijn. Bijvoorbeeld rond nood aan mentale ruimte, perfectionisme, leiderschap, nood aan fysieke beweging,..

In de tweede sessie, die ongeveer 1,5 tot 2 uur duurt overlopen we jouw belangrijkste beslissingen tot nu toe. We gebruiken die als basis om jouw KernTalenten te leren interpreteren zodat je zelf toekomstige beslissingen kan nemen op basis van jouw constellatie. Deze sessie gaat door via videocall.

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je nog vragen, aarzel niet om mij te contacteren via  annelies@fonkelveer.be en dan beantwoord ik deze graag.

Waarom KernTalenten voor mij het verschil maakten.