KernTalenten

Je hebt waarschijnlijk iets gehoord of gelezen over KernTalenten en je bent benieuwd wat dat eigenlijk is? ┬áSuper! Laat dat iets zijn dat ik jou graag vertel ­čÖé

Een KernTalentenanalyse zal op basis van het speelgoed/activiteiten, die jij als kind (tss 4-12 jaar) graag deed, gaan kijken naar wie jij als persoon bent m.a.w. wat is jouw aard + potentieel + intrinsieke motivatie en dus wat jou energie geeft. Kinderen kiezen namelijk van nature die activiteiten die ze graag doen en hen energie geven. Deze methodiek is ontsproten uit het hoofd van Danielle Krekels (CoreTalents) op basis van meer dan 25 jaar ervaring en evolueert nog steeds verder. Het is een van de meest neutrale manieren om meer over jezelf te achterhalen, of bijvoorbeeld te bevestigen wat je al ergens onbewust weet maar nog niet kon benoemen.

Wat neem je uit zo’n KernTalentenanalyse mee ?

Er zijn geen hokjes, geen vakjes – enkel jouw unieke combinatie┬ávan 23 KernTalenten (over creativiteit, structuur, competitie, empathie, teamplay,..) die elkaar constant gaan be├»nvloeden. Elke KernTalentenanalyse is volledig op maat, want niemand heeft dezelfde samenstelling, en dus werken de KernTalenten ook steeds anders op elkaar in. De methode geeft jouw sterkten weer vanuit het standpunt van jouw potentieel – los van de vaardigheden die je al opgebouwd hebt in het verleden. De bedoeling is om deze sterke KernTalenten zo te organiseren dat ze de bouwstenen worden van jouw dagdagelijks leven.

Anderzijds krijg je ook inzicht in jouw kleine KernTalenten, dat zijn activiteiten die een energielek zijn en (al dan niet bewust/onbewust) veel van jou vragen. Soms heb je al een routine of sterke vaardigheden opgebouwd zodat je dit niet meer ziet, en dan is het belangrijk om je oog daarop te vestigen om zo te gaan ‘voelen’ dat deze activiteiten misschien wel goede resultaten geven, maar jou wel energie kosten op het einde van de dag.

Voor wie ?

Voor iedereen die vast zit en niet goed weet welke richting ze uit kunnen, voor diegene die graag een kader heeft waarin je jezelf kan gaan analyseren, ontplooien en groeien. Voor iedereen die zijn zelfkennis wil vergroten, voor iedereen die met goesting van het leven wil genieten, voor iedereen die wil weten welke job/promotie hij/zij best zou aannemen,..

Basisstappen van een KernTalentanalyse:

  • Online vragenlijst invullen
  • De vragenlijst samen overlopen (online of in persoon)
  • Het resultaat nl. jouw KernTalenten samen overlopen (online of in persoon)
  • Ahv. jouw belangrijkste beslissingen tot nu toe de KernTalenten leren interpreteren (online)

Wat zijn de mogelijkheden?

  • Wanneer jij de focus wil leggen op jouw job, dan kunnen we Loopbaanbegeleiding inplannen. Hierbij plannen we 4 sessies in, van in totaal 7u, waarbij we de KernTalentanalyse doorlopen, je een verslag krijgt, jouw KernTalenten leert interpreteren en dit gaan toepassen op jouw loopbaanvraag. Via de twee loopbaancheques van de VDAB betaal je maar 80 EUR voor die 7u begeleiding.
  • Wanneer jouw focus veel breder is, of je geen recht hebt op loopbaancheques dan plannen we de KernTalentanalyse┬ávolledig op maat in. Dan plannen we twee sessies, van in totaal 5u, om jouw vraag te capteren, de KernTalentanalyse te doen en het uitgebreid verslag te bespreken/interpreteren.

Waarom voor mij kiezen ?

Ik vind het zelf zeer belangrijk dat we op dezelfde golflengte zitten. Ik heb zelf een zoektocht naar mezelf doorlopen en die persoonlijke groei dat daaruit ontstaan is, is nu de basis van al mijn acties. Als jij die honger naar (zelf)kennis ook voelt dan hebben we daar al een gemeenschappelijke basis. Ben je creatief of zou je dat graag willen zijn? Ben je ondernemend of zou je graag een leider willen zijn (inclusief persoonlijk leiderschap)? Wil je vooruit en zelf jouw toekomst bepalen? Ja, super want dat is een laag bovenop de KernTalenten waar ik mij op wil gaan focussen.

Verder sta jij als persoon op de eerste plaats met jouw verhaal.  Vanuit jouw persoonlijke nood & mogelijkheden gaan we kijken welke formule voor jou het beste werkt. Ik kies er bewust voor om enkel een uitgebreide versie van de KernTalentanalyse uit te voeren. Dat wil zeggen dat ik in elke stap ruim de tijd neem en zorg dat je praktisch aan de slag kan met wat je leest. Ik haal energie uit verhalen, uit het op maat combineren van de verschillende KernTalenten, het vertalen in een praktische, visuele vorm en alles in een mooi jasje gieten, dus dat is dan ook de focus waarvoor ik voor kies.

Meer info ?

Wil je graag meer informatie over een KernTalentenanalyse stuur dan even een berichtje naar annelies@fonkelveer.be en dan geef ik je graag wat meer uitleg !